Procés de decoració d’un terrari

 

Us mostrarem una forma de decorar un terrari per crestats.

Material requerit:
• 1 pot de silicona negra neutra.
• Tubs, planxes i escorça de suro natural
• 1 pot d’escuma de poliuretà.
• Elastopur (resina epoxi).
• Fibra de coco o torba.
• Arlita (boles d’argila).
• Tela mosquitera.
• Terra per plantes.

Com fer el fons?

Pas 1:

Després de netejar el vidre i delimitar la zona on posarem el fons (fons sol o fons i part de lateral/s) apliquem amb una pistola la silicona negra neutra directament al vidre. A continuació la estendrem amb la mà o amb un tros de plàstic rígid. Hem d’estendre fins que no quedi cap tros de vidre sense silicona, ja que posteriorment això ens permetrà aconseguir un bonic efecte estètic en no veure des de l’exterior l’escuma de poliuretà. Deixarem assecar la silicona entre 12 i 24 hores.

Pas 2:

Un cop tinguem la silicona seca aplicarem l’escuma de poliuretà, ruixant sense pressionar massa, ja que el filet que surti al cap d’una estona en contacte amb l’aire s’inflarà bastant. Un cop aplicada l’escuma ens afanyarem a posar el material fix: la planxa i l’escorça de surera. I posarem cert pes per evitar que l’escuma en expandir pugui ocupar més espai del que volem, perjudicant l’estètica de la nostra creació. També es pot aplicar només l’escuma i fer-hi testos sense necessitat d’utilitzar la enganxar “fons naturals” com és el cas de l’escorça.

Al cap de 24h agafarem un cúter i tallarem els trossos sobrants d’escuma, ja solidificada, i si el fons només fos d’escuma podríem crear formes.

Pas 3:

En els trossos on hi hagi escuma o en el cas que el fons només sigui d’aquest material apliquem un tipus de resina epoxi anomenat Elastopur. També es pot aplicar silicona neutra, encara que sincerament a nosaltres ens ha donat millor resultat la resina, tot i ser més cara. Un cop aplicada la resina s’afegeix la torba o la fibra de coco. Es comercialitzen bosses de torba i és tan senzill com obrir la bossa i llençar el seu contingut sobre la resina. En el cas de fibra de coco primer s’ha de mullar i deixar assecar i llavors es fa el mateix, abocar-la sobre la resina. Un cop tinguem tota la resina coberta aplicarem pressió amb les mans per ajudar a l’adherència del substrat en la resina. Aplicarem pressió cada cert temps, i deixarem entre 48 i 72h perquè s’assequi i s’adhereixi. Com el temps d’assecat és relatiu, depèn de la temperatura, cada 12h anirem comprovant com va el procés. Un cop sec amb un pinzell extraurem la part sobrant de substrat.

Haurem deixar uns dies el terrari ventilar a causa dels forts olors de la resina.

Fins aquí ja tenim el fons del nostre terrari fet.

Com fer la base del terrari?

Pas 1: Posar arlita, amb dos dits d’alt ja està bé.

Pas 2: Posar una tela mosquitera, per evitar que el substrat es barregi amb l’arlita dificultant el drenatge.

Pas 3: Aplicar el substrat

Pas 4: Plantar plantes.

Ja només ens queda posar-li alguna branca i algun tub de surera i el nostre animal estarà encantat.

Temps aproximat de durada del treball: 6 a 7 dies

Pressupost: 30 € -50 (depenent del tipus de fons, del tipus de resina).

 

This post is also available in: Spanish