Sexatge

Per al sexatge dels vostres animals us recomanem que tingueu paciència, a ells no els agradarà que els poseu del revés ni tampoc esquedaràn quiets a la primera, per aquesta raó els haureu de manipular durant un parell de minuts i llavors ja seran vostres!

Hi ha el “mite” que depenent de la temperatura d’incubació d’un ou l’animal que surti d’ell és d’un sexe determinat. Malauradament això és una loteria i aquesta regla no es compleix.

Per estar segur del bon sexatge d’un animal es recomana que fins als 8 mesos es pot sexar (ja que entre els 9 i els 10 mesos arriben a la maduresa), essent els 3 mesos l’edat mínima de sexatge, tant per les dimensions de l’animal com al seu desenvolupament. Així doncs els criadors sexan amb instrumental especialitzat (lupes, etc ..) a l’edat que els sembla, tot que de vegades un animal que amb 6 mesos semblava una cosa en un interval d’un mes canvia radicalment i resulta ser una altra.

Hi ha dues característiques que determinaran si un Crestat és mascle o femella els porus preanals i els hemipenes. La seva presència dictaminarà que ens trobem davant d’un mascle, i la seva absència que es tracta d’una femella. Els hemipenes són unes protuberàncies visibles sota la cloaca, a la base de la cua. En moltes ocasions s’observen a posteriori que els porus preanals. Aquests porus són un parell de fileres d’escates a la part inferior de les potes del darrere, que tenen petites taques negres sobre ells. Depenent de les dimensions de l’animal i el colorit (tons foscos) la seva visualització és difícil.

 

sex male

 

 

sex female

This post is also available in: English, Spanish